Otavamedia Oy mediayhtiö, jonka ytimessä on kuluttajia kiinnostavat ja palvelevat sisällöt kaikissa eri muodoissaan. Kustannamme 25:tä yleisöaikakauslehteä ja julkaisemme yli 15:tä verkkopalvelua. Tunnetuimpia monikanavaisia brändejämme ovat muun muassa Anna, Kotiliesi, Tekniikan Maailma, Suomen Kuvalehti ja Seura. 
Otavamedian Yritysasiakkuudet -yksikkö suunnittelee ja toteuttaa yritysasiakkailleen vaikuttavia media- ja sisältöratkaisuja niin Otavamedian mediaympäristöihin kuin asiakkaan omaan mediaa.

Musta taustalaatikko ei kuulu logoon.


Logon suoja-alue

Otavamedian logolle on määritelty suoja-alue erottuvuuden ja tunnistettavuuden takaamiseksi. Suoja-alue jätetään vapaaksi tekstistä, kuvista ja muista graafisista elementeistä.


Tähtimerkki

Tähtimerkki on ollut Kustannusosakeyhtiö Otavan tunnuksena perustamisvuodesta 1890 lähtien. Vuonna 2008 tehdyn kuluttajatutkimuksen mukaan liki 90 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaista tunnistaa merkin Otavaksi.

Tähtimerkki on joko musta tai valkoinen.

Tähtimerkki toimii parivaljakkona tekstilogon kanssa alla olevien ohjeiden mukaan.

Musta taustalaatikko ei kuulu merkkiin.


Tähtimerkin suoja-alue

Tähtimerkille on määritelty suoja-alue erottuvuuden ja tunnistettavuuden takaamiseksi. Suoja-alue jätetään vapaaksi tekstistä, kuvista ja muista graafisista elementeistä. Tähtimerkin voi kuitenkin sijoittaa valkoisena kuvan päälle, kunhan tausta on riittävän tumma ja tasaisen värinen.


Logoa ja tähtimerkkiä ei pidä sijoittaa lähekkäin eikä niiden värejä saa muuttaa.

Tähtimerkin käyttö logon kanssa

Kun logoa ja tähtimerkkiä käytetään samalla sivulla tai samassa näkymässä yhtä aikaa, on tähtimerkin leveyden oltava vähintään sama kuin logon leveys.


Logon käyttö lehden kannessa

Otavamedia-logo on lehden kannessa joko oikeassa tai vasemmassa alakulmassa. Lehden kannessa logon leveys on 15 mm ja logon etäisyys lehden reunoista 6 mm. Logoa voi käyttää joko mustana tai valkoisena.

Värit

Otavamedian graafisessa ilmeessä hyödynnetään alla olevien värien lisäksi myös niiden vaaleita sävyjä.

Musta
HEX
#000000
RGB
0, 0, 0
CMYK
0-0-0-100
PANTONE
PMS Black 2 C
Turkoosi
HEX
#49d9cc
RGB
73, 217, 204
CMYK
68, 0, 35, 0
PANTONE
PMS 3252 C
Oranssi
HEX
#ff6e2e
RGB
255, 110, 46
CMYK
0, 65, 100, 0
PANTONE
PMS 1585 C
Pinkki
HEX
#e040a8
RGB
224, 64, 168
CMYK
3, 87, 0, 0
PANTONE
PMS 232 C
Keltainen
HEX
#ffe503
RGB
255, 229, 3
CMYK
0, 3, 100, 0
PANTONE
PMS 102 C
Punainen
HEX
#ed3338
RGB
237, 51, 56
CMYK
0, 90, 80, 0
PANTONE
PMS 032 C

Graafien värit esityspohjissa

Office-sovelluksilla tehtäviä graafeja varten on luotu oma väripaletti. Väriarvot on valmiiksi määritelty sovelluspohjiin.


Typografia

Otavamedian ensisijainen kirjasinperhe on Cadiz.

Arialia käytetään korvaajana tilanteissa, joissa Cadizin käyttö ei ole mahdollista, esimerkiksi esityspohjissa.

Cadizin apufonttina käytetään tarvittaessa ITC New Baskerville Std -perhettä.


Graafinen tähti

Graafinen tähti on apuelementti, jota käytetään joko valokuvan kanssa tai itsenäisesti. Tähdestä löytyy kolme variaatiota kaikissa Otavamedian väreissä. Tähteä voidaan käyttää värillisellä tai valkoisella pohjalla. Graafisia tähtiä on samassa näkymässä aina kerrallaan vain yksi kappale.

Otavamedian ilmeessä graafista tähteä kannattaa käyttää harkitusti, eikä se saa viedä huomiota tuotteilta tai varsinaiselta tähtimerkiltä.

Graafisen tähden käyttö Otavan käyntikorteissa.

Tähden tai sen osien sävyjä ei pidä muuttaa eikä sijoittaa tähden sisään tekstiä. Kuva sijoitetaan aina suurimmalle sävyalueelle ja sen rajauksen kanssa tulee olla tarkka.


Lomakkeisto

Jokaisen otavamedialaisen Word-ohjelmasta löytyy konsernin lomakepohja. Erillisiä painettuja kirjepapereita ei ole.


Käyntikortteja uusitaan sitä mukaan, kun vanhat loppuvat. Korttien taustavärin voi valita Otavamedian väripaletista.


Esityspohja

Otavamedian käytössä on PowerPoint-esityspohja, jonka taustasävyissä ja graafisissa elementeissä hyödynnetään Otavamedian koko väripalettia. Lisäksi graafeille ja taulukoille on määritelty omat värit.